Van overgebleven pizzadeeg kun je heel lekker brood maken. Ideaal als borrelhapje met fijne vleeswaren, kaas of met een goede olijfolie en grof zeezout.
Neem hiervoor wel ruim de tijd, want als je het overgebleven deeg hebt omgevormd tot brood moet het opnieuw 2 tot 4 uren rijzen.
Ingrediënten:
( voor 1 brood )
2 st. Deegbol
Instructies:
- Neem 2 bollen pizzadeeg en druk ze stevig op elkaar.
- Trek het deeg aan ovaal en rol het strak op.
- Leg het deeg in een bak met maïsmeel met de sluiting naar beneden en laat het 2 tot 4 uur rijzen.
- Wanneer het deeg is verdubbeld in formaat kun je het afbakken.
- Snijd met een scherp mes enkele sneden in de bovenkant van het deeg. Dat geeft een mooi effect en zorgt ervoor dat de warmte makkelijker tot de kern van het brood komt.
- Leg het deeg in een voorverwarmde gas- of houtoven en bak het ongeveer 30 minuten op 200 °C.