Deegbollen Uitrollen

Hieronder vind je de manier terug om een deeg conform de steenoude pizzatradities uit te rollen met je handen. Met een deegroller pers je de zorgvuldig opgebouwde luchtbellen uit het deeg en dat komt de luchtigheid van je pizza niet ten goede. 

Ingrediënten:

1 st. Deegbol

Instructies:

  1. Bestuif je werkbank met een royale hoeveelheid maïsmeel om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. 
  2. Neem de deebol uit de bak met behulp van de deegkrabber. Zorg ervoor dat de vorm zo rond mogelijk blijft en plaats deze op het maïsmeel.
  3. Druk het deeg met je vingertoppen in, steeds vanuit het centrum naar buiten toe. Probeer een rand van zo’n 1 à 2 cm onaangeroerd te laten, druk deze rand zeker niet in!
  4. Draai de bol na de eerste keer drukken om en herhaal stap 3 aan de andere kant. 
  5. Blijf beide kanten nu verder indrukken tot je hand, met gespreide vingers, volledig past binnen de rand van je pizza.
  6. Plaats nu je handen verticaal bovenin het deeg en volg de ronde rand met je complete hand. De toppen van je middelvingers zouden elkaar nu moeten raken.
  7. Stretch nu het deeg door je vingertoppen van je éne hand weg te duwen van je andere hand. Oefen enkel druk uit met je vingertoppen en de gehele lengte van je pink, waardoor je louter de rand stretcht. Maak de beweging niet groter dan een kwartlengte van het deeg, anders zou het kunnen scheuren.
  8. Draai met behulp van beide handen het deeg een kwartslag en herhaal stap 7. Herhaal beide stappen totdat je de gewenste grootte hebt bereikt.
  9. Neem het deeg van het werkblad en verwijder het overtollige maïsmeel van zowel het deeg als de werkblank. Leg het deeg nu terug en rek het indien nodig nog iets groter.
  10. Het deeg is nu klaar om te toppen naar keuze.