Ingrediënten:
( voor 10 kaasstengels )
1 st. Deegbol
Instructies:
- Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
- Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat. Druk ditmaal ook de randen van het deeg plat.
- Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
- Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
- Bestrijk de bodem met een dun laagje olijfolie.
- Bestrooi de bodem met parmezaanse kaas en breng op smaak met grof zeezout.
- Snijd met een pizzasnijder of mes stroken van 4 cm breed. Snijd de langste stroken doormidden zodat alle stroken ongeveer even groot zijn.
- Rol met je vingers de stroken deeg strak op. Blijf rollen totdat ze de vorm hebben van een soepstengel. De stengel zal nu bijna verdubbeld zijn in lengte.
- Bak de kaasstengels in een ingevette ovenschaal in 10 minuten af.