Kaasstengels

Ingrediënten:

( voor 10 kaasstengels )

1 st. Deegbol

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat. Druk ditmaal ook de randen van het deeg plat.
  3. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  4. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  5. Bestrijk de bodem met een dun laagje olijfolie.
  6. Bestrooi de bodem met parmezaanse kaas en breng op smaak met grof zeezout.
  7. Snijd met een pizzasnijder of mes stroken van 4 cm breed. Snijd de langste stroken doormidden zodat alle stroken ongeveer even groot zijn.
  8. Rol met je vingers de stroken deeg strak op. Blijf rollen totdat ze de vorm hebben van een soepstengel. De stengel zal nu bijna verdubbeld zijn in lengte.
  9. Bak de kaasstengels in een ingevette ovenschaal in 10 minuten af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *