Pizza Autunno

De Pizza Autunno zit boordevol ingrediënten die de spontaan aan de herfst doet denken. Zolang de bittere kou uitblijft en de lage zon nog najaarswarmte geeft, kriebelt het waarschijnlijk nog om toch aan outdoor cooking te doen. Gezellig de houtoven opstarten en samen met de vrienden genieten van de laatste zonnestralen. Love it!

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

80 g Verse Mozzarella

40 g Verse Spinazie

1 Ei

40 g Champignons

1 teen look

20 g Parmigiano

20 g Ajuin

1 snuif gedroogde oregano

5 g gezouten boter

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Spoel de spinazie in water en verwijder de taaiste bladnerven. Laat nadien de groente uitlekken.
  3. Pel de look en ajuin en snipper ze fijn.
  4. Maak de champignons schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de steel. Snijd elke paddenstoel in dunne plakjes.
  5. Smelt een klont boter in een diepe pan op een zacht vuur. 
  6. Stoof allereerst de snippers ajuin en voeg de look hieraan toe wanneer ze glazig zijn.
  7. Laat na een paar minuten de chapignons meestoven. Kruid af met gedroogde oregano, tijm en rozemarijn.
  8. Zodra het vocht uit de pan is verdampt beginnen de champignons te bakken. Geef ze een beetje kleur en vergeet niet af te kruiden met peper en zout. Zet ze daarna aan de kant.
  9. Prik de look op een vork en doe de spinazie in de pan die je zonet voor de champignons hebt gebruikt. Je bespaart afwas en recupeert vele van de geweldige smaken die de champignons achterlieten in de pan. Roer met de lookvork tot de blaadjes weggeslonken zijn. Voeg wat peper en zout toe. Laat nadien de spinazie opnieuw uitlekken.
  10. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  11. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  12. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  13. Verdeel de mozzarella over de pizza, tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  14. Leg de uitgelekte spinazie en de champignons evenredig op de pizza. 
  15. Breek een ei in het midden van de pizza.
  16. Rasp tot slot nog wat parmezaanse kaas over de pizza voor een hartig geheel.
  17. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  18. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  19. Schep de pizza uit de oven
  20. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *