Pizza Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in tomatensaus is een echte klassieker in de Belgische keuken en kan dus ook moeilijk afwezig blijven op een pizza. Ben je ook zo’n fan van onze lokale cuisine? Experimenteer dan met één van onze bierdegen. Belgischer dan dit wordt het toch niet. Misschien als je nog krokante frieten zou toevoegen aan de pizza? Of is dat dan weer té zot?! Ontdek hier ons eigen recept voor ‘Balletjes in Tomatensaus’.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. (Bier)Deegbol

150 g Balletjes in tomatensaus

2 blaadjes Verse Basilicum

 

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  3. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  4. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  5. Schep alle saus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de saus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven. Snijd op voorhand de balletjes in twee zodat ze niet gaan rollen op de pizza.
  6. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  8. Scheur de basilicum en verdeel ze over de pizza.
  9. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

1 gedachte over “Pizza Balletjes in Tomatensaus”

  1. Wat een prachtig idee! We hadden hier nog een restje balletjes in tomatensaus liggen en hebben dit dan ook meteen uitgeprobeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *