Pizza Bianca met Gorgonzola en Rozemarijn

Deze vegetarische pizza is verassend lekker! Als basis gebruiken we een pizza bianca, een pizza zonder tomatensaus. Het geheim van deze unieke smaakbom is de combinatie van de zachte mozzarella met de uitgesproken gorgonzola. Het zout versterkt de verschillende smaken en brengt ze samen in één geheel.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

70 g Gorgonzola

70 g Mozzarella

1 takje verse Rozemarijn

Grof zeezout

 

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  3. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  4. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  5. Verdeel, spiraalgewijs van binnen naar buiten, de olijfolie over de pizza. Houd 1 cm van de rand vrij van olijfolie.
  6. Verdeel de gorgonzola over de pizza.
  7. Pluk de naaldjes van de rozemarijn van het takje en verdeel ook deze over de pizza. 
  8. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  9. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  10. Schep de pizza uit de oven
  11. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.