Pizza Mimosa

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

35 g Roomkaas ( zoals Philadelphia )

70 g Verse Mozzarella

30 g maïs

30 g gekookte ham

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Halveer de olijven en snijd de artisjokharten in kleinere stukken.
  3. Kuis de champignons en snijd ze in fijne plakjes.
  4. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  5. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  6. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  7. Strijk de roomkaas over de pizza. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  8. Verdeel de ham en maïs over de pizzabodem.
  9. Verdeel daarna de mozzarella over de pizza. 
  10. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  11. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  12. Schep de pizza uit de oven
  13. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *