Ingrediënten:
( voor 1 pizza )
1 st. Deegbol
35 g Roomkaas ( zoals Philadelphia )
70 g Verse Mozzarella
30 g maïs
30 g gekookte ham
Instructies:
- Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
- Halveer de olijven en snijd de artisjokharten in kleinere stukken.
- Kuis de champignons en snijd ze in fijne plakjes.
- Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
- Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
- Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
- Strijk de roomkaas over de pizza. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
- Verdeel de ham en maïs over de pizzabodem.
- Verdeel daarna de mozzarella over de pizza.
- Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
- Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
- Schep de pizza uit de oven
- Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.