Pizza Capricciosa

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

70 g Pizzasaus

80 g Verse Mozzarella

8 olijven

3 artisjokharten

30 g champignons

30 g gekookte ham

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Halveer de olijven en snijd de artisjokharten in kleinere stukken.
  3. Maak de champignons schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de steel. Snijd elke paddenstoel in dunne plakjes.
  4. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  5. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  6. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  7. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  8. Verdeel de mozzarella over de pizza. 
  9. Scheur de plakken ham en verdeel ze, samen met de olijven, champignons en artisjokharten over de pizza.
  10. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  11. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  12. Schep de pizza uit de oven
  13. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.