Pizza Funghi

De Pizza Funghi met champignons en peterselie is in België, naast de Pizza Margherita en de Pizza Prosciutto, één van de populairste soorten. Vanwege de eenvoud van de toppings is de kwaliteit van de ingrediënten extra belangrijk.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

60 g Pizzasaus

70 g Verse Mozzarella

50 g champignons

1 el peterselie

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Was de peterselie en hak ze fijn.
  3. Maak de champignons schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de steel. Snijd elke paddenstoel in dunne plakjes.
  4. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  5. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  6. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  7. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  8. Verdeel de mozzarella over de pizza. 
  9. Beleg de pizza daarna met de dunne plakjes champignons.
  10. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  11. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  12. Schep de pizza uit de oven en strooi de vers gehakte peterselie over de pizza.
  13. Scheur de basilicumblaadjes in twee en verdeel ze over de pizza.
  14. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.