Pizza Margherita Speciale

De Pizza Margherita is de moeder der pizza’s. Tijdens officiële pizzabakwedstrijden is deze pizza steeds een verplicht onderdeel. Vanwege de eenvoud van de toppings is de kwaliteit van de ingrediënten extra belangrijk. Voor de ‘Speciale’ variant toppen we de pizza met verse buffelmozzarella en Parmigiano.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

70 g Pizzasaus

80 g Verse Buffelmozzarella

20 g Parmigiano

4 st. Verse Blaadjes Basilicum

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Rasp de Grana padano.
  3. Pluk de Buffelmozzarella en laat ze uitlekken in een vergiet. Duw er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  5. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  6. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  7. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  8. Verdeel de mozzarella over de pizza. 
  9. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  10. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  11. Schep de pizza uit de oven.
  12. Verdeel de Grana Padano evenredig over de pizza.
  13. Scheur de basilicumblaadjes in twee en verdeel ze over de pizza.
  14. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.