Pizza Tonno

Tonijn is één van de makkelijkste vissoorten voor op de pizza en is rijk van smaak. Om deze Pizza Tono te verheven naar een hoger niveau worden er fijngehakte kappertjes met de tonijn gemengd.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

60 g Pizzasaus

70 g Verse Mozzarella

100 g tonijn, op olie

10 g kappertjes

1 ajuin, in dunne halve ringen

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Hak de kappertjes fijn, snijd de ajuin in halve, dunne ringen en leg beiden even aan de kant
  3. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  4. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  5. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  6. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  7. Verdeel de mozzarella over de pizza. 
  8. Verdeel de tonijn, de gehakte kappertjes en de ajuin evenredig over de pizza.
  9. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  10. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  11. Schep de pizza uit de oven
  12. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.