Pizza Marinara

De Pizza Marinara is de naast de Pizza Margherita de meest populaire pizza in Napels. De naam doet vermoeden dat deze pizza vis bevat, maar niets is minder waar. De pizza is vernoemd naar de vissers die deze pizza meenamen aan boord.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

70 g Pizzasaus

1 teen verse knoflook

gedroogde oregano

Olijfolie, extra vierge

grof zeezout

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Pel de knoflook en snijd ze in fijne plakjes.
  3. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  4. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  5. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  6. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  7. Verdeel de plakjes knoflook over de pizza. Strooi naar smaak oregano over de pizza en besprenkel met een kwaliteitsvolle olijfolie. Kruid tot slot af met grof zeezout.
  8. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  9. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  10. Schep de pizza uit de oven
  11. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *