Oesterzwammen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Het zijn bijzonder smakelijke paddenstoelen en zijn voornamelijk geliefd vanwege hun zachte aromatische smaak. De smaak komt pas écht los als je ze eerst bakt alvorens op de pizza te leggen.
Ingrediënten:
( voor 1 pizza )
1 st. Deegbol
70 g Oesterzwammen
70 g Jong Brugge Kaas
1 teen knoflook
2 takjes verse peterselie
Plantaardige olie
Grof zeezout
Grof gemalen peper
Instructies:
- Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
- Maak de oesterzwammen schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de steel.
- Scheur de oesterzwammen in stukken en bak ze met knoflook in plantaardige olie, ongeveer 4 minuten, op middelhoog vuur.
- Breng de oesterzwammen op smaak met grof zeezout en peper.
- Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
- Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
- Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
- Verdeel de provolone en de gebakken oesterzammen over de pizza.
- Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
- Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
- Schep de pizza uit de oven
- Hak de peterselie fijn en verdeel ze over de pizza.
- Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.