Pizza met Orvalkaas en Ardeense Ham

De vervaardiging van de trappistenkaas van Orval vindt plaats onder toezicht van de monastieke gemeenschap van de Abdij. Een uiterst smaakvolle Belgische kaas waar we best trots op mogen zijn. Hem niet gebruiken op een pizza zou een regelrechte zonde zijn. Je hoeft echter niet helemaal naar Orval te rijden om deze pizza te proeven. Thuis met een in de plaatselijke supermarkt gekocht Orvalleke smaakt hij minstens even goed.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

60 g Orvalkaas

1 handje rucola

40 g rauwe Ardeense ham

1 tl mosterd

 

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  3. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  4. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  5. Verdeel de Orvalkaas over de pizza. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  6. Leg de sneetjes Ardeense rauwe ham volledig of in stukken gescheurd op de pizza.
  7. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  8. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  9. Schep de pizza uit de oven.
  10. Werk af met verse rucola en voor de liefhebbers enkele toefjes mosterd.
  11. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.