Pizza met Peer en Brugse Blomme

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

1 st. peer

25 g Walnoten

80 g Brugse Blomme

2 tl Luikse Perenstroop

1 handje veldsla

1 snuifje verse tijm

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en deze in fijne blokjes.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Rasp de Brugse Blomme
  5. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  6. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  7. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  8. Beleg de pizza met de perenblokjes en walnoten. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  9. Verdeel de Brugse Blomme over de pizza.
  10. Schep hier en daar wat perenstroop tussen het pizzabeleg.
  11. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  12. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  13. Schep de pizza uit de oven, garneer met de veldsla en besprenkel tot slot met olijfolie.
  14. Kruid af met vers gemalen peper en grof zeezout.
  15. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *