Ingrediënten:
( voor 1 pizza )
1 st. Deegbol
1 st. peer
25 g Walnoten
80 g Brugse Blomme
2 tl Luikse Perenstroop
1 handje veldsla
1 snuifje verse tijm
Instructies:
- Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en deze in fijne blokjes.
- Hak de walnoten grof.
- Rasp de Brugse Blomme
- Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
- Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
- Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
- Beleg de pizza met de perenblokjes en walnoten. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
- Verdeel de Brugse Blomme over de pizza.
- Schep hier en daar wat perenstroop tussen het pizzabeleg.
- Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
- Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
- Schep de pizza uit de oven, garneer met de veldsla en besprenkel tot slot met olijfolie.
- Kruid af met vers gemalen peper en grof zeezout.
- Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.