Pizza met Witloof en Pas de Bleu

Het bittere van de rauwe witlof combineert heel mooi met de sterke Belgische blauwschimmelkaas, Pas de Bleu. 

Een Pittige blauwschimmelkaas uit rauwe, biologische koemelk, ietwat vergelijkbaar met de blauwschimmelkaas Roquefort.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

60 g Pizzasaus

40 g Verse Mozzarella

40 g Pas de Bleu ( belgische blauwschimmelkaas )

0,5 st. witlof

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Snijd de witlof in de lengte doormidden en snijd het harde stukje van de onderkant af.
  3. Daarna dien je de witlof te snijden in fijne halve ringen.
  4. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  5. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  6. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  7. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  8. Verdeel de mozzarella en de blauwe kaas over de pizza. 
  9. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  10. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  11. Schep de pizza uit de oven en verdeel de gesneden witlof over de pizza.
  12. Scheur de basilicumblaadjes in twee en verdeel ze over de pizza.
  13. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.