Pizza Primavera

De Pizza Primavera zit boordevol verse ingrediënten die de spontaan aan de lente doet denken. Het is een frisse en lekkere pizza met veel delicate en pure smaken, vooral wanneer je ook nog eens verse basilicum gebruikt.

Op het internet circuleren veel verschillende recepten van deze pizza met andere lentegebonden toppings zoals asperges of artisjokken. Maar het authentieke recept bevat louter cherrytomaatjes en mozzarella alvorens de oven in gaat. Nadien wordt het afgewerkt met prosciutto crudo, Parmigiano Reggiano en verse rucola.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

70 g Pizzasaus

80 g Verse Mozzarella

60 g cherrytomaatjes ( optioneel )

20 g rucola

20 g Parmigiano

30 g Italiaanse Ham

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  3. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  4. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  5. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  6. Verdeel de mozzarella en cherrytomaatjes over de pizza. 
  7. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  8. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  9. Schep de pizza uit de oven
  10. Werk af met de gerookte ham, parmigiano reggiano en rucola.
  11. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.