Pizza Quattro Formaggi

Voor alle kaasliefhebbers is dit de Pizza Quattro Formaggi de ideale pizza. Je kunt voor deze pizza allerlei verschillende kaassoorten gebruiken. Probeer dus ook maar gerust andere kaassoorten dan deze die ik hieronder beschrijf. Op deze pizza kies ik er bewust voor om de tomatensaus weg te laten, omdat de pizza anders veel te zwaar wordt en te veel vocht zou bevatten.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

40 g Gorgonzola Piccante

40 g Provolone

40 g Parmigiano Reggiano

40 g Mozzarella

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  3. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  4. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  5. Verdeel de Gorgonzola, Provolone en mozzarella over de pizza. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  6. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  8. Schep de pizza uit de oven
  9. Verdeel nu de geraspte parmigiano over de warme pizza.
  10. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.