Pizza Quattro Stagioni

De Pizza Quattro Stagioni, vrij vertaald als de 4 seizoenen, mag niet ontbreken als klassieke pizza. De pizza wordt verdeeld in 4 stukken en elk stuk wordt belegd met toppings van een verschillend seizoen. Het is belangrijk dat niet alles door elkaar wordt gegooid zoals in sommige pizzeria’s gebeurt.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

60 g Pizzasaus

70 g Verse Mozzarella

20 g artisjokharten ( ~ lente )

1 kersttomaat in kwartjes ( ~ zomer )

1 blaadje basilicum ( ~ zomer )

15 g champignons ( ~ herfst )

10 g ajuin ( ~ winter )

20 g ham ( ~ winter )

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Maak de champignons schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de steel. Snijd elke paddenstoel in dunne plakjes.
  3. Was de snoeptomaten en snijd ze in kwartjes.
  4. Pel de ajuin en snijd ze in dunne halve ringen.
  5. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  6. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  7. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  8. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  9. Strooi de mozzarella gelijkmatig over de pizza. 
  10. Verdeel de pizza denkbeeldig in 4 gelijke stukken en beleg volgens elk seizoen individueel.
  11. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  12. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  13. Schep de pizza uit de oven
  14. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.