Pizza Salami

Bij een Pizza salami is de kwaliteit van het vlees uitermate belangrijk. Zorg ervoor dat deze niet te vet is en door de warmte niet opkrult. Wij gebruiken steeds Salchichon Extra Salami, gemaakt van varkensgehakt, varkensvet en zwarte peper.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

60 g Pizzasaus

70 g Verse Mozzarella

40 g Salami Milano

Instructies:

 1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op minimum 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
 2. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
 3. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
 4. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
 5. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
 6. Verdeel de mozzarella over de pizza. 
 7. Leg de salamiplakken dicht bij de rand van de pizza. Wanneer deze warm wordt zal het vlees krimpen en lichtjes naar het midden glijden.
 8. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
 9. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
 10. Schep de pizza uit de oven
 11. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.