Pizza Scampi met Avocado

Deze Pizza kan mogelijks bij velen de wenkbrauwen doen fronsen. Avocado’s op een pizza en dan nog eens met scampi’s zijn, om het zacht uit te drukken, op zijn minst verrassend te noemen. Toch vinden we deze combinatie uniek en vooral lekker!  

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

0,5 st. Avocado’s

4 Snoeptomaten ( in kwartjes gesneden )

6 scampi’s ( gepeld en ontdarmd )

olijfolie ( Extra Vierge )

1 teen look

Peterselie

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Was de peterselie, hak ze fijn en snijd de tomaatjes in kwartjes.
  3. Snijd de avocado’s in brunoise, alsook gekend als kleine dobbelsteentjes.
  4. Bak de scampi’s kort aan in een voldoende warme pan met olijfolie, knoflook en peterselie.
  5. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  6. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  7. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  8. Verdeel de scampi’s, avocado en tomatenkwartjes evenredig over de pizza. 
  9. Kruid af met peper, zout en besprenkel de pizza met de olijfolie.
  10. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  11. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  12. Schep de pizza uit de oven en strooi de vers gehakte peterselie over de pizza.
  13. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.