Pizza Tirolese

Desondanks de Pizza Tirolese typisch is voor Zuid Tirol, wordt ze in gans Italië gesmaakt. Deze lekkere pizza bevat tomatensaus, mozzarella en gerookt spek. In sommige pizzeria’s kun je hem ook tegenkomen met champignons of zoals onze ‘speciale‘ variant met gorgonzola.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

70 g Pizzasaus

80 g Verse Mozzarella

30 g spek ( zoals Tiroler Speck ) 

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  3. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  4. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  5. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  6. Verdeel de mozzarella over de pizza. 
  7. Snijd de spek in kleine reepjes en verdeel ze over de pizza.
  8. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  9. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  10. Schep de pizza uit de oven
  11. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.