Pizza Vegetale

De Pizza Vegetale is zoals het enigszins al doet vermoeden een pure en vooral gezonde groentenpizza. Snijd alle ingrediënten zeer dun zodat ze tijdens het bakken volledig kunnen garen. De groenten die we zullen gebruiken bevatten vrij veel vocht, daarom gebruiken we ook minder tomatensaus en mozzarella dan gebruikelijk.

Ingrediënten:

( voor 1 pizza )

1 st. Deegbol

40 g Pizzasaus

60 g Verse Mozzarella

30 g champignons ( 3 kleine champignons )

40 g paprika ( 0,25 paprika )

40 g ajuin ( 0,5 kleine rode ajuin )

1 snuif gedroogde oregano

Instructies:

  1. Verwarm de elektrische oven voor op 250°C of de houtoven op 350 °C. Vergeet bij een elektrische oven de pizzasteen niet vanaf het begin mee op te warmen.
  2. Was de groenten en snijd ze fijn. Snijd de tomaatjes in kwartjes
  3. Maak de champignons schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de steel. Snijd elke paddenstoel in dunne plakjes.
  4. Bestuif het werkblad met ruim voldoende maismeel en leg de deegbol erop. Vorm nu de pizzabodem zoals hier beschreven staat.
  5. Hef de pizzabodem op, om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven ingaat.
  6. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem indien nodig nog éénmaal naar de juiste grootte en vorm.
  7. Schep alle pizzasaus in het midden van de pizza en gebruik de onderkant van de lepel om de tomatensaus met cirkelbewegingen over de pizza te verdelen. Tracht steeds 1 à 2 cm van de rand te blijven.
  8. Verdeel de mozzarella over de pizza. 
  9. Beleg de pizza daarna met de dunne plakjes champignons en de andere groenten.
  10. Kruid af met gedroogde oregano.
  11. Pak de pizza met een pizzaschep op en plaats hem voorzichtig in de voorverwarmde oven.
  12. Bak de pizza 4 tot 7 minuten op 250 °C of 2 tot 3 minuten op 350 °C. Draai de pizza meerdere malen tijdens het bakken in een houtoven voor een egale kleur.
  13. Schep de pizza uit de oven en strooi de vers gehakte peterselie over de pizza.
  14. Snijd de pizza op een, bij voorkeur, houten plank en serveer meteen.