Doorgaans bestaat een kwalitatief pizzadeeg uit slechts vier ingrediënten: bloem, water, gist en zout. De verhouding onderling wordt steeds weergegeven in procent, de zogenoemde bakkerpercentages.
Pizza’s bakken met een houtoven is absoluut niet moeilijk. Twijfel je toch of dat iets voor jou is of wens je alle handelingen nog eens na te kijken. Ontdek hier alle praktische informatie over het bakken met houtovens.
Bij Pizzaovens Blomme zijn we steeds op zoek naar manieren om nog betere pizza’s te bakken. De tips en tricks die we tegenkomen tijdens onze zoektocht delen we hier graag met onze klanten.
Van Pizza Capriciosa to Pizza Margherita. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pizza. Ontdek hier alle pizzarecepten van enkele klassieke pizza’s alsook van enkele originele eigen recepten.
Focaccia is Italiaans plat brood gemaakt van dezelfde ingrediënten als een pizza. Hierdoor kun je perfect je overgebleven pizzadeeg gebruiken om focaccia’s van te maken. Als topping wordt vaak olijfolie, grof zeezout en rozemarijn gebruikt.
Van overgebleven pizzadeeg kun je heel lekker brood maken. Neem hiervoor wel ruim de tijd, want als je het overgebleven deeg hebt omgevormd tot brood moet het opnieuw een aantal uur rijzen. Bekijk hier al onze broodrecepten.